بحـث
 
 

نتائج البحث
 


Rechercher بحث متقدم

المواضيع الأخيرة
» اللغة الانجليزية للصف الثاني الثانوي
الثلاثاء نوفمبر 22, 2011 2:54 am من طرف Admin

» خلاصة فيزياء تانيه ثانوي ازهر
الإثنين نوفمبر 21, 2011 3:41 am من طرف Admin

» احياء تانيه ثانوي ازهر هدية مستر ايمن الشربيني
الإثنين نوفمبر 21, 2011 3:37 am من طرف Admin

» مراحعة انجليزي 2 ث
الجمعة نوفمبر 18, 2011 2:17 am من طرف Admin

» ليلة الامتحان في انجليزي اولى ثانوي
الجمعة نوفمبر 18, 2011 2:02 am من طرف Admin

» مراجعة مستر فاروق لانجليزي تانيه ثانوي
الجمعة نوفمبر 18, 2011 1:56 am من طرف Admin

» اخياء تانيه ثانوي ازهر هدية مستر ايمن
الجمعة نوفمبر 18, 2011 1:23 am من طرف Admin

» اخياء تانيه ثانوي ازهر هدية مستر ايمن
الجمعة نوفمبر 18, 2011 1:23 am من طرف Admin

» اضغط الرابط وحمل الباب الاول ف الكيمياء تانيه ث هدية م/ابوملك
الإثنين نوفمبر 14, 2011 12:48 am من طرف Admin

» خلاصة الفيزياء ل الصف الثانى الثانوى الأزهرى
الأحد نوفمبر 13, 2011 11:49 pm من طرف Admin

» قواعــــــــــــــــــد اللغة الانجليزية من الالف الي الياء
الخميس نوفمبر 10, 2011 3:51 am من طرف Admin

» رابط راائع لانجليزي اولى ثانوي ا/سيد عيد
الأربعاء نوفمبر 09, 2011 11:53 am من طرف Admin

» خلاصة انجليزي ا ث هدية العيد من مستر سيد
الأربعاء نوفمبر 09, 2011 11:30 am من طرف Admin

» مراجعة اول 5 وحدات لاولى ثانوي انجليزي
الأربعاء نوفمبر 09, 2011 10:38 am من طرف Admin

» الترم الأول كاملاً.....اهداء لكل الزملاء للطباعة فوراً ksecondary one by mr.AbdalRaz
الجمعة نوفمبر 04, 2011 6:26 pm من طرف Admin

» تحميل مجاني وسريع لالبوم عمرو دياب الجديد
الخميس سبتمبر 29, 2011 6:54 pm من طرف monna

» اسئلة الباب التاني ف الكيمياء تانية ث مع تحيات د عاطف خليفة
الأحد سبتمبر 25, 2011 1:56 am من طرف Admin

» مذكرات لاحياء اولى ثانوي هدية من مستر ايمن
الأحد سبتمبر 25, 2011 1:20 am من طرف Admin

» دليل الاذكياء في الكيمياء لمستر محمد طنطاوي
الأحد سبتمبر 25, 2011 1:00 am من طرف Admin

» كتاب الماسي ف كيمياء تانية ث
الأحد سبتمبر 25, 2011 12:58 am من طرف Admin

» مذكرة البيروني في الكيمياء لتانيه ث مع تحيات مستر عبدالله
الأحد سبتمبر 25, 2011 12:52 am من طرف Admin

» شرح الأبواب من الأول إلى الثامن + الأسئلة في مادة الكيمياء تانيه ث
الأحد سبتمبر 25, 2011 12:51 am من طرف Admin

» دي بقى ملازم خلاصة الكيمياء
الأحد سبتمبر 25, 2011 12:48 am من طرف Admin

» مذكرة روعة ف الكيمياء
السبت سبتمبر 24, 2011 7:27 pm من طرف Admin

» اسطوانة كيمياء متكاملة لطلبة الثانوية العامة
السبت سبتمبر 24, 2011 7:02 pm من طرف Admin

» [b]اهم اسئلة علي بنية الذرة شاملة كيمياء تانيه ثانوي
السبت سبتمبر 24, 2011 6:55 pm من طرف Admin

» الباب الثاني كيميا ثانوية عامة فيديو/مفاجآت مستر محمود سلامة
السبت سبتمبر 24, 2011 6:49 pm من طرف Admin

» مذكرة الأيام للصف الثالث الثانوي
الثلاثاء سبتمبر 13, 2011 2:46 am من طرف Admin

» موقع تعليم مجاني للفات والكمبيوتر
الثلاثاء سبتمبر 13, 2011 2:24 am من طرف Admin

» موقع لقصص تعليمية باللغة الانجليزية
الثلاثاء سبتمبر 13, 2011 2:19 am من طرف Admin

» 7 مذكرات خلاصة النحو للثانوية العامة
الثلاثاء سبتمبر 13, 2011 2:18 am من طرف Admin

» مذكرات لسادسه ابتدائي
الخميس أغسطس 18, 2011 5:02 pm من طرف Admin

» منهج دراسات سادسه ابتدائي
الخميس أغسطس 18, 2011 4:48 pm من طرف Admin

» مذكرة دراسات لمستر عوض للصف السادس
الخميس أغسطس 18, 2011 4:39 pm من طرف Admin

» مذكرة للصف الثالث الاعدادي من مستر علاء
الخميس أغسطس 18, 2011 4:29 pm من طرف Admin

» مجموعة مراجعات نهائية لتانيه ثانوي
الخميس أغسطس 18, 2011 5:06 am من طرف Admin

» روابط مراجعة لغة انجليزيه لتانيه ثانوي
السبت أغسطس 13, 2011 11:19 pm من طرف Admin

» روابط مراجعة لغة انجليزيه لتانيه ثانوي
السبت أغسطس 13, 2011 7:16 pm من طرف Admin

» مذكرة مسيو مدحت رمضان ف اللغة الفرنسيه
الجمعة أغسطس 12, 2011 5:57 pm من طرف Admin

» ملزمتي الخاصة من غير علامة مائية مسيو ياسر نجيب
الجمعة أغسطس 12, 2011 5:15 pm من طرف Admin

» هدية من مستر عبدالله الشربيني لكل محبي اللغات
الجمعة أغسطس 12, 2011 4:51 pm من طرف Admin

» مجموعة من مذكرات اللغة الانجليزية للصف الالول الثانوي اهداء مستر عبدالله الشربيني
الجمعة أغسطس 12, 2011 4:48 pm من طرف Admin

» مذكرة تالته اعدادي ف اللغة الانجليزيه هديه للدكتوره أماني
الجمعة أغسطس 12, 2011 4:45 pm من طرف Admin

» الباب الاول ف الكيمياء لتانيه ثانوي من مذكرة المعمل
الجمعة أغسطس 12, 2011 4:23 pm من طرف Admin

» 7 مذكرات انجليزي خرافه+ مذكرة قصه هدية لطلبة تالته ثانوي من مستر عبدالله
الخميس أغسطس 11, 2011 6:11 pm من طرف Admin

» الباب الاول في الكيمياء لتانيه ثانوي من مذكرة البيروني الرائعه
الخميس أغسطس 11, 2011 6:06 pm من طرف Admin

» موقع هام لكل معلمي اللغة الانجليزية
السبت يوليو 23, 2011 1:46 pm من طرف Admin

» الموقع الوحيد لتنسيق الجامعات للثانوية العامه2011
الخميس يوليو 21, 2011 9:41 pm من طرف Admin

» نتيجة امتحان الثانوية العامه 2011
الجمعة يوليو 15, 2011 12:40 pm من طرف Admin

» روابط ومواقع للحصول على نتيجة الثانوية العامه المصريه2011
الجمعة يوليو 15, 2011 12:06 pm من طرف Admin

Navigation
 Portal
 Index
 Memberlist
 Profile
 FAQ
 Search
Affiliates
free forum

كل جمل موقع الكتاب المدرسي مجاب عنها مع تحيات مستر عبدالله

استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي اذهب الى الأسفل

كل جمل موقع الكتاب المدرسي مجاب عنها مع تحيات مستر عبدالله

مُساهمة  ???? في الجمعة يونيو 17, 2011 3:32 am

. I-our company is planning to send ……..to the next international meeting.
a. a group b. a worker c. a car d. a delegation
2. Mrs. Smith was very happy to become …….. when her daughter had a baby son.
a. a surgeon b. a grandmother c. a father d. a cousin
3. The old doctor is looking forward to his……at 65 years as he will no longer have to work.
a. retirement b. holiday c. year d. society
4. The boy needs …..as his heart is not working properly and without a new heart he will die.
a. a doctor b. a charity c. a transplant d. a hospital
5. It’s terribly hot in here. Please can you turn on the ………….?
a. heater b. lights c. parts d. air conditioning
6. That boy loves to draw buildings! I believe that he will become ………when he grows up.
a. an engineer b. a businessman c. an architect d. an artist
7. …. are important as they work on many things, from bridges, waterways to road systems.
a. Civil engineers b. Architects c. Designers d. Managers
8. When I was at school I liked my …….. It was red and grey and I loved wearing it.
a. teachers b. uniform c. classroom d. shoes
9. Watch your bag! If you are not careful, someone might ………it.
a. jump b. hit c. steal d. want
10. I was not able to speak for myself, so I asked a lawyer to …….. me.
a. watch b. represent c. interpret d. write
11. After 10 years in prison, the prisoner was able to ……. when the guard forgot to take
the keys out of his door.
a. escape b. celebrate c. represent d. walk
12. The boys were very unkind to the new student and they ………. his big nose.
a. looked at b. talked about c. made fun of d. watched
13. The teacher decided to …… the bad student by making him stay in the classroom
during the lunch break.
a. hurt b. talk to c. punish d. sing to
14. The crowd of people, who waited in the hot sun for many hours without food and water, really ……...
a. laughed b. suffered c. talked d. cried
15. I need some money. Can I ……….. some from you?
a. lend b. want c. borrow d. give
16. Mrs. Allen’s son passed all his examinations successfully, so she ….. him by buying
him driving lessons.
a. rewarded b. congratulated c. helped d. laughed
17. Use your ....... to move around the computer screen and when you find what you want,
click it.
a. control b. mouse c. rat d. hand
18. Teenagers spend so much time on the internet nowadays that they have no time for outdoor …………..!
a. activities b. surfing c. work d. running
19. He didn’t have any money in his ……. because he had used his credit card too much.
a. wallet b. house c. bag d. bank account
20. I want a ………internet connection because it is so much faster.
a. speedy b. special c. broadband d. dial-up
21. I ordered some CDs over the internet and the company ……….them to me the next day.
a. delivered b. took c. carried d. drove
22. Mona’s purse was very heavy because it was full of ……………
a. bank notes b. coins c. food d. salt
23. A customer …….……. has shown that people are generally very happy with the new
internet delivery service.
a. chart b. asking c. project d. survey
24. When I saw that the camera which I had ordered online was delivered to me broken,
I ………… using the customer services telephone line.
a. replied b. laughed c. helped d. complained
25. It’s not nice to …….people just because they do not speak English well.
a. talk to b. make fun of c. like d. laugh
26. In British schools, teachers often call students by their ….... and not by their first name.
a. surname b. middle name c. number d. title
27. I don’t want to stay in Egypt all my life. I would like to get a job …….. for a few years.
a. away b. at home c. abroad d. inside
28. Annie Jones was always happy when her two …. came to visit her with their father,
Annie’s son Arthur, and his wife.
a. sons b. friends c. grandchildren d. neighbours
29. Ghada has a lot of …….. to do for her school project on World War Two.
a. research b. talking c. singing d. information
30. Why don’t you …… for that job which was advertised in the newspaper yesterday?
a. fight b. call c. write d. apply
31. The manager wants me to be part of the ………. which our company is sending to
the next sales meeting in Paris.
a. party b. delegation c. conference d. speech
32. I cannot use my computer because my ………… is broken.
a. table b. leg c. mouse d. mouth
33. Sameh was excited to be in the semi-finals of the inter-school tennis …………….
a. match b. tournament c. game d. test
34. I haven’t been able to play ……….. recently because my partner has been sick.
a. football b. squash c. hockey d. theatre
35. The team of doctors and nurses had to ……….. fully with each other during an
eight-hour, difficult operation.
a. cooperate b. work c. play d. think
36. I find it hard to work with my colleague because he has different ideas and opinions
and is quite annoying. I need a lot of ……….!
a. bringing up b. money c. cooperation d. tolerance
37. The picture was …………. to the wall and I could not take it off.
a. situated b. tied c. attached d. placed
38. Nesma would like to get married and …………….. three beautiful children.
a. grow up b. bring up c. attach d. give
39. George used a piece of ………….. to tie the dog to the wall.
a. tape b. cloth c. cotton d. string
40. The ………. of wild dogs came closer and closer to the frightened child.
a. class b. group c. pack d. match
41. The rain was falling down hard, but the old man was able to find some ……… under
a nearby tree.
a. umbrellas b. roof c. shelter d. dry
42. Police are warning the public that the man who escaped from prison is very ….... and
that they should stay away from him.
a. violent b. friendly c. criminal d. hungry
43. My grandfather belonged to the …. He travelled on many ships and over many oceans
, sometimes during war-time.
a. army b. navy c. sailing club d. police
44. Samy is a very …….. person. He always believes that something good will happen
in any situation.
a. happy b. cruel c. optimistic d. truthful
45. To travel from Egypt to Greece, you need to travel across the …………..
a. Pacific b. Nile c. Atlantic d. Mediterranean
46- I love studying English …… There are so many different novels and books written
by so many historical and famous writers.
a. newspapers b. literature c. books d. writing
47. Omar’s father is very well ……..… in his profession. He was a surgeon for 25 years and
now he teaches at the best universities.
a. watched b. wanted c. respected d. liked
48. I would like to become a writer because I think that I am very ……… and I can think of
many different exciting stories to tell other people.
a. brave b. imaginative c. clever d. respected
49. The Western Desert in Egypt is very low, in fact it is below ……………..
a. ground b. water c. sea level d. cities
50-Amin was only ……… late, he should have arrived at 5 pm but he was delayed by ten
minutes.
a. very b. some c. little d. slightly
51. The tree was old, and its …………. grew deep into the earth.
a. leaves b. branches c. roots d. bottom
52. I would like to go …………..sea diving n the Red Sea.
a. far b. deep c. low d. scuba
53. This English exercise is very difficult. It is really a …………… for me!
a. challenge b. trouble c. difficulty d. question
54. Hany’s ……………… is to become a successful photographer.
a. want b. ambition c. career d. life
55. The top of the mountain towered thousands of metres …………. us.
a. above b. below c. away d. from
56. To stay safe as an explorer, you need to take with you the correct safety …………. .
a. machinery b. things c. clothes d. equipment
57. To succeed, you need to show ……………. and work with different people.
a. toleration b. tolerance c. money d. violence
58. I’m absolutely exhausted after playing ……….. against Dawud. He is really fit!
a. football b. hockey c. squash d. Play station
59. My parents …….. to respect others, to be good to them, and to work hard.
a. bring me up b. brought me c. brought me up d. tell
60. Mona’s brother works in the ………… She misses him when he goes to sea.
a. sailors b. army c. police d. navy
61. The old man was very ….. to his two dogs. He didn’t feed them enough and he hit them
hard with a stick whenever they made any noise!
a. cruel b. kind c. angry d. unhappy
62. I like ………. such as hard mathematics problems or difficult questions about history.
a. problems b. challenges c. issues d. questions

63. The king and all his soldiers finally ….. the island and its people, and took control of it.
a. conquered b. fought c. entered d. won
64. I didn’t expect to win the prize. It happened ………………
a. kept my cool b. in a tight corner c. made my day d. out of the blue
65. The manager of the company was not available to talk at the meeting, so he sent ……..
to speak for him.
a. a speaker b. a representative c. a worker d. an employee
66. House prices keep increasing and due to this fewer people can ..….to buy their home.
a. afford b. pay c. able d. try
67. Because of the heavy rains earlier in the year, the …… of crops was bigger than usual.
a. result b. yield c. gift d. load
68. Pizza Hut and McDonald’s are two very famous ………………. of restaurants.
a. strings b. chains c. groups d. types
69. Let’s study together. You can help me with my history homework, and I can help you
with your English homework. It’s a …………….!
a. good situation b. win-win idea c. win-win d. win-win situation
70. Elizabeth II is the current …… of England, and has been ruling the country since 1952.
a. king b. queen c. chief d. president
71. …. continues to develop very quickly. Soon we will be able to use computers that are as thin as paper, people will drive electronic cars, and one day man might even travel to Mars!
a. Technology b. Electronics c. Computers d. Machines
72. Because the company was losing money, it had to reduce the ……… of its workers.
a. payments b. money c. wages d. jobs
73. The two ……… fought against each other on land for many years in a terrible war.
a. navies b. armies c. soldiers d. teams
74. I think that I did very well in the maths examination, ……… for Question 4, which I
did not know the answer for.
a. including b. except c. unless d. however
75. A ………..is a long, narrow boat which is used to ride down rivers. You can use it for
fishing, or as part of an exciting sport.
a. debt b. manual c. canoe d. raft
76. Adel lost his job. He borrowed money from all his friends and soon he had many……..
which he could not pay back.
a. moneys b. finances c. savings d. debts
77. I would prefer to do ……. work, such as to be a gardener, a builder or a driver, than
to sit in an office all day like a banker or lawyer.
a. manual b. physical c. hard d. hand
78. If you put twenty pounds away in a safe place every week, after some years you will
have quite a lot of ………….
a. valuable b. savings c. earnings d. money
79. Our teacher was sick, so today we had a(n) ……….. teacher.
a. second b. replaced c. replacement d. extra
80. My mother wants to give me and my brother a key to the house, so she will need to
make two ……….. of her key.
a. copies b. replacements c. extras d. additions
81. To stay fit and healthy, you should …………. at least three times a week.
a. race b. exercise c. work d. keep fit
82. The …………… of my year was when I won the 100-metre running race!
a. top b. highlight c. light d. best
No Gains without Pains
83. Many cities around the world have different ……….. for different times of the year,
which the people celebrate with food, drink, entertainment and different traditions.
a. festivals b. festivities c. games d. sports
84. Omar’s mother did not allow him to take …….. lessons because she believed that
this was a very dangerous and violent sport.
a. judo b. running c. fighting d. boxing
85. I love acting, and this year I have been chosen to ………….. in our school play.
a. take place b. take part c. play d. run
86. Some people say that …….. is not a sport. But I believe it is, and that it is excellent
exercise for the brain!
a. water-skiing b. chess c. netball d. athletics
87. It is every athlete’s dream to win a gold ………… at the Olympic Games.
a. medal b. trophy c. prize d. first place
88. ……. is a sport for which you need to have a lot of equipment such as long ropes, and
you should not be afraid of being in high places.
a. Rising b. Fighting c. Boxing d. Climbing
89. The schools in our area are going to have a football …..... this autumn. Twelve teams
will participate.
a. match b. tournament c. competition d. game
90. The bride wore a beautiful white dress made of expensive …………!
a. nylon b. cotton c. silk d. leather
91. … is a dangerous sport, with many people each year dying from accidents on mountains.
a. Racing b. Climbing c. Judo d. Netball
92. The ………. of my year was when I won the school art competition.
a. happiness b. end c. top d. highlight
93. Our school has been chosen to ……. in a survey about how doing sport helps students
to study better.
a. take place b. take part c. act d. run
94. Can you ask Mr. Milad’s secretary to …… a meeting for him with the managing director
of Sports RUS Company?
a. water-skiing b. set up c. netball d. athletics
95. Some international …….. make more money per year than some small countries!
a. people b. companies c. organizations d. corporations
96. Be careful that you never borrow so much money that you end up with ………
which you can never pay back.
a. debt b. money c. finance d. gifts
97. My favourite ……………. in any meal is tomatoes!
a. taste b. ingredient c. extra d. sauce
98. After the rains, the land became green and …………….
a. fertile b. rainy c. growing d. dry
99. This peach is still hard. I will wait a day for it to ……….. before eating it.
a. rot b. ripen c. grow d. modify
100. As there was not enough food for all the people, some of the weakest died of …….
a. diet b. hungry c. hunger d. starvation
101. Using …………, scientists have been able to recreate exact copies of animals.
a. genetic engineering b. science c. engineering d. skill
102. My mother always prefers to buy products that are of a high …………..because she
believes that they will last for longer.
a. value b. quality c. price d. material
"اللهم وفق جميع الطلبة والطالبات للحصول على أعلى الدرجات"
103. The survey which I have been working on has not produced any useful results, so I will have to…………. it.
a. fix b. write c. modify d. repair
104. My father …….. the local cats with water to stop them from coming near our house.
a. sprays b. hits c. throws d. floods
105. The old man lived in a very ….… area of the countryside, far away from people, shops
and businesses.
a. away b. far c. alone d. remote
106. Ahmed is very ………about winning the chess championship. He has been practising
non-stop for the last five months.
a. definite b. serious c. thoughtful d. seriously
107. I don't understand why this machine is here. Do you know what its ……. is?
a. purpose b. reason c. story d. title
108. The ship had a very big ………… of sailors, engineers, scientists and cooks.
a. population b. crew c. group d. staff
109. What is the quickest ………….. to travel between Assiut and Ismalia?
a. roads b. journey c. route d. map
110. After the rains came, there were terrible …….. and many people lost their homes.
a. waters b. floods c. flooding d. lakes
111. Europe and Asia are two ………….. which lie next to each other.
a. continents b. places c. islands d. areas
112. I always go to the sea ……………… I have the chance.
a. after b. upon c. while d. whenever
113. It is great to have a ……… which I can sit outside on during the hot summer months.
a. balcony b. flat c. window d. roofs
114. Many houses in England are separate from the houses of their neighbours. These
are called ………… houses.
a. alone b. detached c. separate d. single
115. The block of flats which my friend lives in is very high. It has 32 …………..
a. parts b. stairs c. levels d. storeys
116. I don't like modern buildings which are made out of …… I think that they are very ugly.
a. iron b. wood c. concrete d. storeys
117. The houses where I live have ……….. roofs because it rains a lot here.
a. sloping b. flat c. long d. big
118. Can you imagine what it must be like on the top of that skyscraper? Imagine what an incredible ……..there must be of all the city!
a. valley b. view c. picture d. roof
119. Mr. Sabry built his new hotel in a very good …….next to the Nile and near the new
shopping mall.
a. town b. view c. location d. outskirts
120. Don't forget to …….. the door when you leave the house. There are some thieves
around who might try to get in.
a. close b. lock c. push d. fix
121. I need to buy some fruit and vegetables so I’m going to the …………. shop.
a. fruit man’s b. greengrocer’s c. supermarket d. vegetable
122. Organic farming does not use ………….. to kill harmful insects.
a. genetic engineering b. soil c. fertilizers d. pesticides
123. I love to drink orange juice made…… on the street. I don’t like drinking it when it’s
been in the fridge.
a. fresh b. ready c. quickly d. rotten
اللهم إني استودعتك ما قرأت وما تعلمت فرده إلي عند حاجتي إليه انك على كل شيء قدير""
124. You should not eat that meat. It’s very old and is probably ……………
a. untasty b. poisonous c. fresh d. smelly
125. Europe and Asia are two of the world’s ……………..
a. areas b. states c. countries d. continents
126. When his wife died, Mr. Abduh didn’t want to be near any other people, so he moved
to a very ………… area where even the closest shop was 20 km away.
a. remote b. far c. away d. single
127. I work in a very high building, on the 29th …………..
a. zone b. corridor c. storey d. level
128. I forgot to ……… the front door when I went shopping, but fortunately no one tried to
get in while I was gone.
a. empty b. lock c. close d. secure
129. The bus …………. asked all the people on the bus for their tickets.
a. man b. officer c. driver d. conductor
130. The ……….on the aeroplane were really afraid when the captain had to make an
emergency landing.
a. riders b. passengers c. people d. customers
131. What I love about biology, chemistry and physics are the different …..we do at school.
a. experiments b. lessons c. games d. tests
132. When Peter is on holiday he likes to ……………. visiting old buildings.
a. save his money b. spend his time c. travel d. use his money
133. Tomorrow I have to speak to my class about the Pharaohs. I am going to ……..in my
talk some examples of the well-known Pharaohs.
a. include b. make c. write d. speak
134. If you don't explain exactly what you're writing about, then it'll be …..for most people.
a. no meaning b. meaningless c. messy d. easy
135. Our teacher told us not to talk during the exam. If we could not stay ……… then we
would have to leave the room.
a. noiseless b. peaceful c. not talking d. silent
136. The director …..the employees by e-mail that new jobs were going to be created soon.
a. spoke to b. wrote c. informed d. announced
137. I ………… finished my homework, but I was not able to answer two questions.
a. soon b. almost c. near d. close
138. I haven't seen my cousin for a long time. He's been so …. since he started his new job.
a. working b. late c. away d. busy
139. My father really …… the idea that women can have children and a job at the same time!
a. supposes b. opposes c. fights d. ignores
140. Our car was nearly running out of gasoline, but ….. we found a gas station just in time.
a. fortunately b. lucky c. almost d. after
141. Many people lost their lives in the terrible ……….. of the Second World War.
a. fights b. battles c. wars d. captures
142. I love playing with words to give new meanings, and I love to write creatively, about romantic things and important ideas. I would like to be …………..
a. a bestseller b. an author c. a poetry d. a poet
143. Robert F. Scott was a world-famous ……… who died while travelling and exploring in
the Antarctic.
a. traveller b. explorer c. writer d. adventurer
144. If I become a writer, I will not rest until I have written a …….. and my books are read
all over the world.
a. success b. novel c. bestseller d. lot
"اللهم إني أسالك فهم النبيين وحفظ المرسلين والملائكة المقربين"
145. .............. is a scientific study of people, their belief and customs.
a- Anthropology b- Ecology c- Psychology d-geography
146. The Electricity Company ……electricity to houses and businesses all over the country.
a. supplies b. gives c. takes d. carries
147. My ………… came from Syria two hundred years ago and settled in this town.
a. relatives b. ancestors c. family d. children
148. We went on a tour of Luxor and Aswan and there we saw many ancient …………….
a. buildings b. places c. sites d. museums
149. The men had been travelling in the desert for days and they were extremely happy
to come to an oasis and to drink the refreshing water of its ………….
a. springs b. lakes c. oceans d. rivers
150. Some people say that there is not much ……. in the desert, but you can find some
plants, as well as foxes, birds, snakes and many other animals.
a. animals b. wildlife c. there d. around
151. It was a ………… event when Egypt won the African Football Championship.
a. real b. old c. important d. historic
152. The ………of Siwa mainly make their money by producing oil from palm trees, selling
figs, and through tourism.
a. family b. inhabitants c. men d. livers
153. My mother was …….. when she saw how dirty my little sister had made her new dress.
a. regretful b. furious c. shouting d. aggressive
154. All that I care about when choosing a holiday destination is a beautiful ………
a. travel b. swimming pool c. landscape d. site
155. St Catherine’s … in the Sinai holds many important historical and religious documents.
a. monastery b. church c. site d. palace
156. I hope to become a writer and to write a ….. like Harry Potter that will make me rich.
a. story b. bestseller c. book d. novel
157. I've so much HW to do and I need to prepare for my exams. I am too ……. to have fun!
a. busy b. crowded c. full d. empty
158. Please, could you …….. the manager that Mrs. Adams is here to meet him?
a. announce b. inform c. say d. request
159. I wasn't able to qualify to become a doctor, so instead I became a ……… to help the
sick and injured.
a. engineer b. consultant c. surgeon d. paramedic
160. I am not ……….. swimming because the water always goes in my ears!
a. keen on b. liking c. interesting about d. happy with
161. We would like to visit Luxor but we do not know where we can find good ………….
a. hotel b. accommodation c. rest d. sleeping
162. The package tour which my sister went on last year was very good ……..
The agreement was that her two children could travel for free, and they had a lovely time!
a. value for money b. price c. cost d. deal
163. The Red Sea ……………… is famous for its fish, corals and beautiful wildlife.
a. area b. beach c. coast d. ocean
164.It's…..that my uncle wears his glasses when he drives .He can hardly see without them!
a. essential b. important c. a duty d. interesting
165. The steps leading up to the old temple at Petra, in Jordan, have been ….. by many visitors over hundreds of years.
a. destroyed b. worn away c. broken d. tired
166. My sister has a ………….. for being a kind person and helping all other people.
a. fame b. famous c. title d. reputation
" اللهم لا سهل إلا ما جعلته سهلا وأنت تجعل الحزن إذا شئت سهلا فجعل اللهم كل صعب علينا سهلا "
167. Different countries use different kinds of money, which are called ……………
a. coins b. currencies c. dollars d. notes
168. The doctor told Yousef to …… after his operation and not to do any hard exercise.
a. take it easy b. take it out c. make it easy d. make over
169. The University of Rochester ……... an honorary degree to the man who invented
the digital camera.
a. rewarded b. awarded c. prized d. gifted
170. The story of Adrian Smith and how he lost all his money by spending it on failing businesses is a ……………..
a. cautionary tale b. loss c. message d. disaster
171. The ………….. of the company is a very important and busy man, and it is difficult to
get an appointment with him.
a. employee b. officer c. producer d. director
172. When the ship sank, there was just one …….., who was a very strong swimmer.
a. crew b. survivor c. survived d. rescuer
173. My uncle did not want people to see into his house, so he built a tall …… all around it.
a. trees b. fence c. barrier d. gate
174. I was late for school because my …………. clock did not wake me up.
a. time b. warning c. alarm d. mobile
175. The owner of the luxury hotels here is so rich that he is a …………….
a. business man b. billion c. billionaire d. profit
176. You should not touch cats on the street because they may be carrying ….. which will make you sick.
a. illness b. germs c. dirt d. survivors
177. My mother had … sugar so she asked me to go and buy some more from the local shop.
a. run out of b. ended c. finished d. wanted
178. When you add hot water to ice, it will ……………
a. disappear b. melt c. go away d. vanish
179. An active ….. is a terrifying thing. It may erupt at any time, and destroy all the area.
a. fire b. mountain c. volcano d. bomb
180. Humans breathe in oxygen, and breathe out ….., which is a gas that causes global warming.
a. air b. carbon dioxide c. nitrogen d. hydrogen
181. I have no choices, no …………... There is only one thing that I can do.
a. chances b. possibilities c. chooses d. possibility
182. The ………… in Cairo is getting much worse. There are more and more cars, and
sometimes it is almost impossible to drive.
a. traffic b. cars c. transport d. jam
183. Scientists say that the ………… is caused by an increase of gases in the atmosphere
which raise temperatures on the earth and in the sea.
a. problem b. climate c. pollution d. greenhouse effect
184. There is so much …………… in my flat. I need to clean it at least once a day!
a. dirtiness b. dust c. pollution d. carbon dioxide
185. After Dina and Mai finished their coffee, two of their friends ….. them to go shopping.
a. came b. joined c. greeted d. introduced
186. Our neighbour upstairs causes problems by.….with the other neighbours’ disagreements.
a. interfering b. relaxing c. producing d. demanding
187. If we do not take care, the ………….. that is damaging the environment will create a
problem for us, and for our children, and for our grandchildren.
a. dirt b. pollution c. dust d. atmosphere
عند نسيان معلومة سبق لك حفظها قل " اللهم يا جامع الناس في يوم لا ريب فيه اجمع لي ضالتي"
188. Inside the ancient tomb our tour guide showed us two very old ………….
a. humans b. people c. bodies d. skeletons
189. When I got 100% in my English test, I was really ………… because I thought that I had
made a lot of mistakes!
a. surprised b. happy c. interested d. worried
190. When John’s family moved to Egypt, their household goods were ……. by ship.
a. banned b. lifted c. transported d. reduced
191. A ………….. is an extremely large person who is not of ordinary size.
a. giant b. man c. body d. skeleton
192. I am planning my holidays and I prefer to go on a ………… because I do not want to
arrange all the travel myself.
a. travel agent b. trip c. tour d. package tour
Answers
1-d 21 -a 41 - c 61 - a 81 - b 101 - a 121 – b 141 - b 161 - b 181 - b
2 - b 22 -b 42 - a 62 - b 82 - b 102 - b 122 – d 142 - d 162 - a 182 - a
3 - a 23 -d 43 - b 63 - a 83 - a 103 - c 123 - a 143 - b 163 - c 183 - d
4 - c 24 -d 44 – c 64 - d 84 - d 104 – a 124 - b 144 – c 164 - a 184 – b
5 - d 25 -b 45 - d 65 - b 85 - b 105 - d 125 - d 145 - a 165 - b 185 - b
6 - c 26 -a 46 - b 66 - a 86 - b 106 - b 126 - a 146 - a 166 - d 186 - a
7 -a 27 -c 47 - c 67 - b 87 - a 107 - a 127 - c 147 - b 167 - b 187 - b
8 - b 28 –c 48 - b 68 - b 88 - d 108 - b 128 – b 148 - c 168 – a 188 - d
9 - c 29 -a 49 - c 69 - d 89 - b 109 - c 129 - d 149 - a 169 - b 189 - a
10 - b 30 -d 50 - d 70 - b 90 - c 110 - b 130 - b 150 - b 170 - a 190 - c
11 - a 31 -b 51 - c 71 - a 91 - b 111 - a 131 - a 151 - d 171 - d 191 - a
12 –c 32 -c 52 – b 72 – c 92 - d 112 - d 132 - b 152 - b 172 - b 192 – d
13 - c 33 - b 53 - a 73-b 93 - b 113 – a 133 - a 153 - b 173 - b
14 - b 34 - b 54 - b 74 - b 94 - b 114 – b 134 - b 154 - c 174 - c
15 - c 35 - a 55 - a 75 - c 95 - d 115 – d 135 - d 155 - a 175 - c
16 - a 36 – d 56 – d 76 – d 96 – a 116 - c 136 – c 156 - b 176 – b
17 - b 37 - c 57 - b 77 - a 97 - b 117 – a 137 - b 157 - a 177 - a
18 - a 38 - b 58 – c 78 - b 98 - a 118 – b 138 - - 158 - b 178 - b
19 -d 39 - d 59 - c 79 - c 99 - b 119 – c 139 - b 159 - d 179 - c
20 –c 40 - c 60 – d 80– a 100 - d 120 - b 140 - a 160 – a 180 - b

[/b][/left]

????
زائر


الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل

استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي الرجوع الى أعلى الصفحة


 
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى