بحـث
 
 

نتائج البحث
 


Rechercher بحث متقدم

المواضيع الأخيرة
» اللغة الانجليزية للصف الثاني الثانوي
الثلاثاء نوفمبر 22, 2011 2:54 am من طرف Admin

» خلاصة فيزياء تانيه ثانوي ازهر
الإثنين نوفمبر 21, 2011 3:41 am من طرف Admin

» احياء تانيه ثانوي ازهر هدية مستر ايمن الشربيني
الإثنين نوفمبر 21, 2011 3:37 am من طرف Admin

» مراحعة انجليزي 2 ث
الجمعة نوفمبر 18, 2011 2:17 am من طرف Admin

» ليلة الامتحان في انجليزي اولى ثانوي
الجمعة نوفمبر 18, 2011 2:02 am من طرف Admin

» مراجعة مستر فاروق لانجليزي تانيه ثانوي
الجمعة نوفمبر 18, 2011 1:56 am من طرف Admin

» اخياء تانيه ثانوي ازهر هدية مستر ايمن
الجمعة نوفمبر 18, 2011 1:23 am من طرف Admin

» اخياء تانيه ثانوي ازهر هدية مستر ايمن
الجمعة نوفمبر 18, 2011 1:23 am من طرف Admin

» اضغط الرابط وحمل الباب الاول ف الكيمياء تانيه ث هدية م/ابوملك
الإثنين نوفمبر 14, 2011 12:48 am من طرف Admin

» خلاصة الفيزياء ل الصف الثانى الثانوى الأزهرى
الأحد نوفمبر 13, 2011 11:49 pm من طرف Admin

» قواعــــــــــــــــــد اللغة الانجليزية من الالف الي الياء
الخميس نوفمبر 10, 2011 3:51 am من طرف Admin

» رابط راائع لانجليزي اولى ثانوي ا/سيد عيد
الأربعاء نوفمبر 09, 2011 11:53 am من طرف Admin

» خلاصة انجليزي ا ث هدية العيد من مستر سيد
الأربعاء نوفمبر 09, 2011 11:30 am من طرف Admin

» مراجعة اول 5 وحدات لاولى ثانوي انجليزي
الأربعاء نوفمبر 09, 2011 10:38 am من طرف Admin

» الترم الأول كاملاً.....اهداء لكل الزملاء للطباعة فوراً ksecondary one by mr.AbdalRaz
الجمعة نوفمبر 04, 2011 6:26 pm من طرف Admin

» تحميل مجاني وسريع لالبوم عمرو دياب الجديد
الخميس سبتمبر 29, 2011 6:54 pm من طرف monna

» اسئلة الباب التاني ف الكيمياء تانية ث مع تحيات د عاطف خليفة
الأحد سبتمبر 25, 2011 1:56 am من طرف Admin

» مذكرات لاحياء اولى ثانوي هدية من مستر ايمن
الأحد سبتمبر 25, 2011 1:20 am من طرف Admin

» دليل الاذكياء في الكيمياء لمستر محمد طنطاوي
الأحد سبتمبر 25, 2011 1:00 am من طرف Admin

» كتاب الماسي ف كيمياء تانية ث
الأحد سبتمبر 25, 2011 12:58 am من طرف Admin

» مذكرة البيروني في الكيمياء لتانيه ث مع تحيات مستر عبدالله
الأحد سبتمبر 25, 2011 12:52 am من طرف Admin

» شرح الأبواب من الأول إلى الثامن + الأسئلة في مادة الكيمياء تانيه ث
الأحد سبتمبر 25, 2011 12:51 am من طرف Admin

» دي بقى ملازم خلاصة الكيمياء
الأحد سبتمبر 25, 2011 12:48 am من طرف Admin

» مذكرة روعة ف الكيمياء
السبت سبتمبر 24, 2011 7:27 pm من طرف Admin

» اسطوانة كيمياء متكاملة لطلبة الثانوية العامة
السبت سبتمبر 24, 2011 7:02 pm من طرف Admin

» [b]اهم اسئلة علي بنية الذرة شاملة كيمياء تانيه ثانوي
السبت سبتمبر 24, 2011 6:55 pm من طرف Admin

» الباب الثاني كيميا ثانوية عامة فيديو/مفاجآت مستر محمود سلامة
السبت سبتمبر 24, 2011 6:49 pm من طرف Admin

» مذكرة الأيام للصف الثالث الثانوي
الثلاثاء سبتمبر 13, 2011 2:46 am من طرف Admin

» موقع تعليم مجاني للفات والكمبيوتر
الثلاثاء سبتمبر 13, 2011 2:24 am من طرف Admin

» موقع لقصص تعليمية باللغة الانجليزية
الثلاثاء سبتمبر 13, 2011 2:19 am من طرف Admin

» 7 مذكرات خلاصة النحو للثانوية العامة
الثلاثاء سبتمبر 13, 2011 2:18 am من طرف Admin

» مذكرات لسادسه ابتدائي
الخميس أغسطس 18, 2011 5:02 pm من طرف Admin

» منهج دراسات سادسه ابتدائي
الخميس أغسطس 18, 2011 4:48 pm من طرف Admin

» مذكرة دراسات لمستر عوض للصف السادس
الخميس أغسطس 18, 2011 4:39 pm من طرف Admin

» مذكرة للصف الثالث الاعدادي من مستر علاء
الخميس أغسطس 18, 2011 4:29 pm من طرف Admin

» مجموعة مراجعات نهائية لتانيه ثانوي
الخميس أغسطس 18, 2011 5:06 am من طرف Admin

» روابط مراجعة لغة انجليزيه لتانيه ثانوي
السبت أغسطس 13, 2011 11:19 pm من طرف Admin

» روابط مراجعة لغة انجليزيه لتانيه ثانوي
السبت أغسطس 13, 2011 7:16 pm من طرف Admin

» مذكرة مسيو مدحت رمضان ف اللغة الفرنسيه
الجمعة أغسطس 12, 2011 5:57 pm من طرف Admin

» ملزمتي الخاصة من غير علامة مائية مسيو ياسر نجيب
الجمعة أغسطس 12, 2011 5:15 pm من طرف Admin

» هدية من مستر عبدالله الشربيني لكل محبي اللغات
الجمعة أغسطس 12, 2011 4:51 pm من طرف Admin

» مجموعة من مذكرات اللغة الانجليزية للصف الالول الثانوي اهداء مستر عبدالله الشربيني
الجمعة أغسطس 12, 2011 4:48 pm من طرف Admin

» مذكرة تالته اعدادي ف اللغة الانجليزيه هديه للدكتوره أماني
الجمعة أغسطس 12, 2011 4:45 pm من طرف Admin

» الباب الاول ف الكيمياء لتانيه ثانوي من مذكرة المعمل
الجمعة أغسطس 12, 2011 4:23 pm من طرف Admin

» 7 مذكرات انجليزي خرافه+ مذكرة قصه هدية لطلبة تالته ثانوي من مستر عبدالله
الخميس أغسطس 11, 2011 6:11 pm من طرف Admin

» الباب الاول في الكيمياء لتانيه ثانوي من مذكرة البيروني الرائعه
الخميس أغسطس 11, 2011 6:06 pm من طرف Admin

» موقع هام لكل معلمي اللغة الانجليزية
السبت يوليو 23, 2011 1:46 pm من طرف Admin

» الموقع الوحيد لتنسيق الجامعات للثانوية العامه2011
الخميس يوليو 21, 2011 9:41 pm من طرف Admin

» نتيجة امتحان الثانوية العامه 2011
الجمعة يوليو 15, 2011 12:40 pm من طرف Admin

» روابط ومواقع للحصول على نتيجة الثانوية العامه المصريه2011
الجمعة يوليو 15, 2011 12:06 pm من طرف Admin

Navigation
 Portal
 Index
 Memberlist
 Profile
 FAQ
 Search
Affiliates
free forum

باقي جمل موقع لونج مان مجابه

استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي اذهب الى الأسفل

باقي جمل موقع لونج مان مجابه

مُساهمة  ???? في الجمعة يونيو 17, 2011 3:33 am

5- (Longman) Choose the correct answer from a, b, c or d ( Based on Grammar)
1. What exams ……………….. you passed?
a. are b. did c. have d. might
2. After I finished school, I ……………. tourism at university.
a. study b. am studying c. have studied d. studied
3. Has Sara ……………………. for any jobs yet?
a. applying b. applied c. apply d. application
4. Mona …………………… at Ain Shams Hospital on Thursdays and Fridays.
a. is working b. works c. has worked d. have worked
5. The university is ……………………for a qualified doctor at the moment.
a. advertisement b. advertised c. advertises d. advertising
6. While I ……………..for work I saw an advertisement for my dream job!
a. was looking b. looked c. have looked d. looks
7. People ………………. work when they are older for many reasons.
a. continued b. continue to c. continuing to d. have continued to
8. I …………….. working with my company but now I want to look for another job.
a. enjoyed b. enjoying c. have enjoyed d. enjoyed to
9. ………………. people should work in their 70s or 80s?
a. Are you thinking b. You are thinking c. Do you thinking d. Do you think
10. My brother is 170 cm and my sister is 150 cm. My brother is …………. my sister.
a. taller b. as tall as c. taller than d. taller as
11. I am 155 cm and so is my friend. My friend is …………….. me.
a. as tall as b. taller than c. tall like d. as tall than
12. …………….. I can lend you some money. It’s no problem at all.
a. Although b. If c. Of course d. As soon as
13. ……………….I like reading a lot, I am not good at writing.
a. Although b. If c. More d. Because
14. We can go to play tennis …………… weather is good.
a. in spite of b. although c. of course d. if
15. I wanted to go to school ………………….. I was too sick to go.
a. while b. but c. if d. as soon as
16. _____ Lemuel Gulliver was travelling at sea, there was a storm.
a. Although b. If c. Because d. While
17. ………. I finished reading the book; I wanted to start reading it again from the beginning.
a. As soon as b. Because c. If d. While
18. I ………….. some money into my bank account yesterday.
a. was paying b. have paid c. paid d. am paying
19. I now ……………… that online banking is the future!
a. believe b. am believing c. have believed d. believing
20. I never ……………… that it would be possible to buy things on the internet.
a. was thinking b. thought c. think d. have thought
21. I was surprised to see Tamer today, because he ….. me that he was going to travel to
America.
a. was telling b. has told c. tells d. had told
22. Finally, my mom ………………… how to use the internet.
a. learnt b. had learnt c. has learnt d. was learning
23. I didn’t hear your call yesterday morning because I ………………….
a. was sleeping b. slept c. had slept d. have slept
24. I …………………. about the party even before you told me about it.
a. was hearing b. had heard c. hear d. heard
25. By the time Maryam was 26, she ……………………. married for three years.
a. has b. had been c. has been d. was
26. Mustafa designs houses and other buildings. He …………………….. as an architect.
a. is working b. works c. has worked d. working
27. Amal is at the office. She …………………. on some important accounts.
a. is working b. works c. had worked d. working
28. Bashir ……………… to Spain for a cycling competition last summer.
a. go b. been c. has been d. went
29. Eman needs to ………….. a decision about what she wants to study at university.
a. do b. get c. make d. start
30. You need to study for many years ……………… you want to become an architect.
a. although b. while c. before d. if
31. Have you ever ………………… a lie?
a. told b. tell c. telling d. tolled
32. A heart surgeon …………. many difficult operations every year.
a. makes b. does c. works d. tries
33. I …………… with my friend when I realized that I had lost my wallet.
a. shopped b. shopping c. had shopped d. was shopping
34. I’ve decided what to do this holiday. …………… my grandmother.
a. I’ll visiting b. I’m going to visit c. I visiting d. I’ll visit
35. Sara is a good student. I think …………….. all her exams.
a. she’s passing b. she’s going to pass c. she’ll pass d. she passes
36. The weather has been very bad recently. I’m sure …………….. again tomorrow.
a. it rains b. it’s going to rain c. it’s raining d. it going raining
37. Mona will not be at work next week because she ……………….. her aunt.
a. visits b. is visiting c. will visit d. is going visiting
37. The score is 15 goals to the home team and 2 to the visiting team, and there are just
five minutes left. The home team …………..
a. is going winning! b. will be winning! c. will win! d. is going to win!
39. You look tired. I’m sure …………. better when you have had some rest.
a. was looking b. you’ll feel c. you’re going to feel d. looks
40. The company does not have enough money. People …………… lose their jobs.
a. will be losing b. are losing c. will lose d. are going to
41. What ………… next weekend? Would you like to come and play tennis with me?
a. you do b. are you doing c. you are going to do d. you will do
42. People in …………… speak many languages.
a. an Europe b. Europe c. the Europe d. a Europe
43. The longest river in Egypt is ……………………… .
a. a River Nile b. some River Nile c. the River Nile d. River Nile
44. My brother wants to be ………………….
a. an engineer b. engineer c. the engineer d. a engineer
45. ……………….. should listen to their parents.
a. Childrens b. A children c. The children d. Children
46. I really like ………….. at my school.
a. an teacher b. teacher c. the teachers d. teachers
47. …………. is a huge star which gives the earth light and heat.
a. Sun b. The sun c. A sun d. An sun
48. When I was walking to school, I saw …………. who was asking people for money.
a. men b. a man c. the man d. man
49. I want to buy ……………. that we saw in the shop yesterday.
a. the book b. book c. a book d. some book
50. The ……………… experience in my life was when I saw a big bear in the wild.
a. frighteningest b. least frightening c. more frightening d. most frightening
51. You should buy the green trousers. They are the …………. in the shop.
a. least expensivest b. less expensive c. less expensiver d. least expensive
52. Abeer and Omar are the same height. They are ……………… each other.
a. as tall as b. taller than c. as tall than d. more tall than
53. Mrs. Hegaty is the ………… teacher I’ve ever had. Her classes are always so interesting
and I always look forward to them.
a. inspiringest b. most inspiring c. biggest inspiring d. more inspiring
عند نسيان معلومة سبق لك حفظها قل " اللهم يا جامع الناس في يوم لا ريب فيه اجمع لي ضالتي"
54. Amr is a much calmer person than Ali, so before their exams Ali was much ….. Amr.
a. more nervous than b. nervouser than c. more nervous as d. more nervous
55. The ………. animal which I have seen in Egypt is a camel.
a. most big b. biggest c. more big d. bigger
56. Video cassettes are ……………. DVDs.
a. not moderner than b. not so modern than c. not modern like d. not as modern as
57. This English exercise is the …………… exercise in the book!
a. more challenging than b. more challenging c. most challenging d. biggest challenging
58. The people in …… speak many languages including Hindi, English, Bengali and Urdu.
a. a India b. the India c. India d. an India
59. My father expects that I ……….. a lawyer when I am older, just like him.
a. am going to b. am becoming c. am going to become d. will become
60. This weekend I ……….. in a football match for my school team.
a. am going play b. will play c. will playing d. am playing
61. ………………. need to have a lot of patience.
a. Teaching b. Teachers c. The teachers d. A teacher
62. Mona has prepared her shopping list and she …………. to go to the supermarket.
a. will go b. is going c. will going d. goes
63. Tomorrow is a national holiday. All the banks ……………….
a. are being closed b. are going to be closed c. will are closed d. will close
64. While Heba was travelling to see a friend, she saw ………………….. house.
a. a really beautiful b. the really beautiful c. really beautiful d. most beautiful
65. I really love ………………………….. that you’re wearing!
a. a dress b. the dress c. dress d. dresses
66. We are talking about the car ……………………… has a red roof.
a. who b. which c. where d. when
67. I told you about the woman ………………….. lives next door.
a. whose b. which c. where d. who
68. The building ………………… he lives is very old.
a. that b. which c. where d. who
69. We met a woman ……………… husband went to school with my father.
a. that b. which c. who d. whose
70. A seaman is someone ………………. works on ships.
a. who b. where c. which d. whose
71. You wanted to tell me about the time ………………. you lost your keys. What happened?
a. whose b. when c. which d. where
72. My mother …………………. is the best person in the world.
a. who I love b. , who I love, c. that I love d. , which I love,
73. Do you see the man ………………..? He is a politician.
a. who is talking b. , who is talking, c. which was talking d. , which was talking,
74. Many hundreds of years ago, people ………… for goods using salt instead of money.
a. had paid b. were paying c. used to pay d. used to paying
75. When I was younger I ……………. swimming, but now I really love it!
a. didn’t used to enjoy b. didn’t use to enjoy c. wasn’t enjoying d. hadn’t enjoyed
76. Did your mother …………………. before she had children?
a. use to work b. used to work c. had worked d. would work
77. Ehab …………. all his homework before he went on holiday with his family last week.
a. used to finish b. use to finish c. was finishing d. finished
78. My brother ……… all his free time playing Playstation, but now he prefers to read books.
a. was spending b. did used to spend c. used to spend d. spent
عند نسيان معلومة سبق لك حفظها قل " اللهم يا جامع الناس في يوم لا ريب فيه اجمع لي ضالتي"
79. I ………….. all my free time last Saturday tidying up my bedroom.
a. was spending b. use to spend c. used to spend d. spent
80. I …………. live in Egypt. When I was younger, my family lived in France.
a. didn’t always used to b. didn’t always use to c. hadn’t always d. wasn’t always
81. …………….. bite your nails when you were a child?
a. Did you used to b. Would you c. Had you d. Did you use to
82. Ali …… hockey since he was eight years old and now he is in the under-15 national team.
a. played b. has played c. has been playing d. was playing
83. I …………….. all my homework and now I am ready to go out!
a. have been finished b. finished c. have been finishing d. have finished
84. Sara …………….. to call Rania all afternoon, but each time she calls the number is busy.
a. has been trying b. has tried c. tried d. is trying
85. What …………………. your mother for her birthday tomorrow?
a. have you been buying b. have you bought c. you bought d. had you bought
86. I ……………… the Olympic games every four years for my whole life.
a. was watching b. have been watching c. have watched d. watched
87. I ……………. the Olympic Games all evening and now I’m going to bed.
a. was watching b. have been watching c. have watched d. watched
88. Rania ……………. as a doctor for the last ten years.
a. has been working b. worked c. had worked d. is working
89. Fareed ………………. all night and he is very tired.
a. has been working b. works c. had worked d. has worked
90. I …………………. the cooking, and dinner is ready to eat.
a. have been finished b. have been finishing c. finished d. have finished
91. Ismail ……… to speak to his cousin all week, but each time he calls his cousin is busy.
a. has been trying b. has tried c. tried d. is trying
92. What dress ………….. to wear to the wedding tomorrow?
a. been choosing b. have you chosen c. you chosen d. did you chose
93. I ……………. my homework and then I watched television.
a. have been finishing b. finished c. have finished d. was finishing
94. In the past, people in England …………….. gas for light instead of electricity.
a. had used b. were using c. used to use d. use
95. When I was younger I …………………. milk, but now I really like it.
a. didn’t used to like b. didn’t use to like c. wasn’t liking d. hadn’t liked
96. My father ……………. all the time, but now that he has retired he can relax.
a. was working b. used to working c. used to work d. worked
97. I ………………….. all my free time last Saturday cleaning the kitchen.
a. was spending b. use to spend c. used to spend d. spent
98. Dawud should do his homework now, …………………. ?
a. hadn’t he b. should he c. shouldn’t he d. should he do
99. Mrs. Bakry isn’t your teacher, ………?
a. is Mrs Bakry b. isn’t she c. is she d. is it
100. You don’t listen to that singer, …………………….?
a. do you b. are you c. aren’t you d. don’t you
101. You’ll be careful, ………………..?
a. will you b. don’t you c. are you d. won’t you
102. Mustafa can’t swim, ………………..?
a. can he b. doesn’t he c. does he d. can’t he
103. I’m not too loud for you, ……………………?
a. don’t I b. am I c. do I d. aren’t I
" اللهم لا سهل إلا ما جعلته سهلا وأنت تجعل الحزن إذا شئت سهلا فجعل اللهم كل صعب علينا سهلا "
104. You’re from Ismalia, …………………….?
a. are you b. aren’t you c. isn’t it d. you aren’t
105. They live in Port Said, ………………..?
a. don’t they b. do they c. aren’t they d. live them
106. By the time my mother was aged 30, she ……………… five children.
a. was had b. had had c. had been having d. have had
107. I …… for half an hour before I realized that I was dangerously far away from the beach.
a. had been swimming b. had swum c. swam d. was swimming
108. Years ago, after Zakaria …………. school, he worked on a farm.
a. was leaving b. had been leaving c. left d. had left
109. Prof Williams ……..his important book about life and science at the time of his death.
a. finished b. had not finished c. had not been finishing d. had not finishing
110. I'm sorry I didn't answer your call yesterday. I ……. with my friends when my family
had an emergency and I completely forgot to return your call.
a. was studying b. had studied c. had been studying d. studied
111. Mariam looked so happy when we saw her last week. Perhaps she ……… good grades
on her exams?
a. got b. had been getting c. had got d. has got
112. By the time Herman Melville was in his mid twenties, he …… all over the world.
a. already travelled b. had already travelled c. had already been travelling d. has already traveled.
113. On the day before my grandfather died, he ……. with my father. It had been a special
day out for them.
a. had been sailing b. had sailed c. was sailing d. sailed
114. The Smith family's garden is much larger than ………………..
a. our b. ours c. ourself d. ourselves
115. Please, take care with that camera. It has been ………………… for many years.
a. my b. owned c. mine d. in mine
116. We painted the school walls ……………… without any help.
a. ourself b. us-self c. ours d. ourselves
117. Please, tell Fatma that her mother would like to speak to ……………….
a. him b. hers c. her d. herself
118. I was surprised at how dirty I was when I saw ……………… in the mirror.
a. her b. me c. myself d. mine
119. My sisters and brothers and I are all married, so my parents live by ……….. now.
a. themselves b. themself c. theirself d. ourselves
120. We have five bedrooms. Three are for …………… and the others are for guests.
a. ourselves b. us c. ours d. we
121. Did you hurt ……………………. when you fell down the stairs?
a. -….. b. you c. yourself d. from
122. Before I made the decision to move to a new country, I ………. about it for years.
a. had thought b. had been thinking c. was thinking d. thought
123. Mona ……………. her report by the time it was due, and her boss was angry.
a. hadn’t been finishing b. hadn’t finished c. wasn’t finishing d. didn’t finish
124. In the hours before the accident happened, the children …………… in a dangerous
old building site.
a. had been playing b. have played c. were playing d. played
125. By the time Hany was 25, he ……………… two books and five short stories.
a. had been writing b. was writing c. had written d. wrote
126. We cleaned up the garden ……………….. without any help.
a. ourself b. us-self c. ours d. ourselves
"اللهم وفق جميع الطلبة والطالبات للحصول على أعلى الدرجات"
127. Please, tell Samia that her father would like to speak to ………………..
a. she b. hers c. her d. herself
128. She was surprised at how old she looked when she saw …….. in the mirror.
a. me b. her c. herself d. hers
129. Omar’s collection of books is much bigger than ………………..
a. my b. mine c. myself d. me
130. If I ………… hard, I will become really good at playing basketball.
a. will practise b. would practise c. practise d. practised
131. If my brother had a lot of money he ………… it all on music and clothes.
a. would spend b. will spend c. would have spent d. spends
132. If my mother ……….. met my father, I would not have been born!
a. would not b. hadn't c. didn't d. will not
133. Ehab …………….. fishing if he finishes all his work before the weekend.
a. will go b. had gone c. would go d. is going
134. Even if you ……………. no money, you can still have some fun.
a. would have b. are having c. had d. have
135. If I …………., I will become very fat.
a. wouldn't exercise b. won't exercise c. don't exercise d. hadn't exercised
136. Ali would act in the school play if he ……….. good at acting.
a. had been b. would be c. will be d. were
137. If I need advice about my life, I usually ………….. to my mother.
a. would talk b. will talk c. had talked d. talk
138. I haven't heard ………………….. my friend Hana for several months.
a. on b. from c. to d. with
139. Your brother is very good …………………. using a computer.
a. at b. on c. with d. about
140. Don't use that pen, it belongs ……………… the director!
a. in b. at c. for d. to
141. I am interested …………………… art and photography.
a. about b. on c. in d. with
142. The reform …………………. the law on traffic rules was not very popular with drivers.
a. of b. in c. about d. from
143. My mother will be very worried ……………… me if I come home late.
a. to b. about c. on d. around
144. Do you know what the causes ………… pollution are?
a. on b. of c. to d. for
145. Where we live, my aunt is very famous ………………… her wonderful cooking.
a. on b. of c. to d. for
146. The walls of St Catherine's Monastery ………………. to protect its treasure.
a. built b. are built c. were built d. were builded
147. The tomb of the great king can still ……………
a. seen b. be seen c. be watched d. have seen
148. The water wheels ……………… to lift water from the river.
a. were designed b. designed c. are design d. were designing
149. People ……………… that this castle was built by a great Roman emperor.
a. are believed b. were believed c. are believing d. believe
150. I ………………. to always keep my room tidy.
a. taught b. had taught c. were taught d. was taught
151. ………………. from very far away to visit the amazing monument.
a. They were travelled b. They travelled c. It was travelled d. Travelled
" اللهم إني استودعتك ما قرأت وما حفظت وما تعلمت فرده إلي عند حاجتي إليه انك على كل شيء قدير"
152. ………………… that girls do better at school than boys.
a. They are thinking b. It is thought c. They were thought d. They was thought
153. This delicious cake …………………… here by Samia.
a. was brought b. brought c. is brought d. was bringing
154. I’ll be back here by 9 pm if the train ………………….. late.
a. isn’t b. will not be c. wasn’t d. had been
155. I believe that most people ……………… if they won a million pounds.
a. will stop work b. would stop work c. stop work d. had stopped work
156. ………………. more you won’t fail your exams.
a. When you studied b. If you studied c. If you study d. If you would study
157. …………………… up earlier, I wouldn’t have missed the bus and arrived late.
a. When I woke b. If I wake c. If I woke d. If I had woken
158. Cats ………………. happy if you feed and look after them.
a. would be b. were c. are d. will be
159. A big battle ………… on this historic site a long time ago.
a. was fought b. fought c. had fought d. been fought
160. The plates in the kitchen ……………… by the new waitress.
a. breaked b. were broke c. was broken d. were broken
161. A new school ……………… in this neighbourhood last year.
a. had been built b. has been built c. was built d. is built
162. I …………… finish my homework until next week. The teacher wants it next Sunday.
a. don’t must b. have to c. mustn’t d. don’t have to
163. You ………… to be so rude! Why don’t you try saying “please” once in a while?
a. mustn’t b. don’t need c. haven’t d. needn’t
164. I ……………. help my father with repairing things in the house yesterday.
a. have to b. had to c. need to d. must
165. Drivers …………. carry a valid driving license when operating a motor vehicle.
a. need to b. doesn’t need to c. must d. have to
166. Don't forget to take your wallet. You …… have your driving license with you when
you drive.
a. don't need to b. must c. need d. have to
167. We ………….. forget to take the chicken out of the freezer.
a. don't have to b. haven’t to c. mustn’t d. don’t need to
168. I ……………… study hard for my final geography exam. I want to get a good grade.
a. must b. had to c. have to d. had must
169. ………………. work next weekend? If you’re free, let’s go out.
a. Do you have to b. Must you c. Mustn’t you d. Have you to
170. You …………. phone him because I have already talked to him.
a. mustn’t b. have to c. don’t have to d. hadn’t to
171. You …… phone him because he’ll get angry. You’ve already asked him many times.
a. mustn’t b. have to c. don’t have to d. hadn’t to
172. You ………. phone him before 3 pm. He won’t be available after that.
a. must b. have to c. don’t have to d. hadn’t to
173. You ……………. phone him now. It’s very urgent.
a. must b. have to c. don’t have to d. hadn’t to
174. Salt ……………. by humans many years ago instead of money.
a. is used b. used c. has been used d. was used
175. 500,000 copies of the latest book by JK Rowling ………….. so far.
a. sold b. have been sold c. have sold d. were sold
176. My brother …………………the flu virus from his school friend.
a. caught b. has been caught c. was caught d. have been caught
177. When we got home, we found that our front door …... and all our valuable things taken
by thieves.
a. broken b. was broken c. had been broken d. broke
178. Sameh ………….. all his money to buy himself a new mobile phone last week.
a. used b. was used c. were used d. uses
179. The dying woman ………… at the very last moment by the paramedics.
a. rescued b. was being rescued c. was rescued d. had rescued
180. The paramedics …………… the dying woman at the very last moment.
a. rescued b. was being rescued c. was rescued d. had rescued
181. ………… that birds might have similar genetic information to that of dinosaurs.
a. Scientists were believed b. People are believed c. It believed d. It is believed
182. We ………… do our homework because we were watching the football match!
a. could b. can't c. can d. couldn't
183. Most birds ……………. fly, but a few cannot.
a. could b. can't c. can d. couldn't
184. Two hundred years ago, not many people …………… read or write.
a. could b. can't c. can d. couldn't
185. Driving a car while talking on a mobile phone …………………. be dangerous.
a. could b. can't c. can d. couldn't
186. My mother told me that I ……… go and play with my friends if I do my homework first.
a. could b. can't c. can d. couldn't
187. Without my glasses I can't see what that is on the wall, but it ………. be a spider.
a. could b. can't c. can d. couldn't
188. You ……………. smoke inside the building. Smoking is forbidden indoors.
a. could b. can't c. can d. couldn't
189. If you go up to the roof of our building a fine day, you ……….. see the Pyramids.
a. could b. can't c. can d. couldn't
190. Scientists say that if the earth's surface temperature increases, some places ………..
a. will have flooded b. would be flooded c. will be flooded d. will be flooding
191. People …………… end hunger if they thought it was important enough.
a. could b. can't c. can d. couldn't
192. Lots of information about global warming …………….. on the internet.
a. could find b. can be found c. could be found d. can find
193. People ………… drive in central London without paying an extra charge.
a. could b. can't c. can d. couldn't
194. The school magazine ………………… by students in Secondary Two.
a. was written b. written c. wrote d. can write
195. Samira ……………. walk easily because she broke her leg recently.
a. could b. can c. can’t d. couldn't
196. Only 10 people in the accident ………………..
a. were survived b. survived c. could survived d. were being survived
197. You ………………… borrow my book if you promise to give it back to me next week.
a. could b. can't c. can d. couldn't
Answers
1 - c 21 – d 41 - b 61 - b 81 - d 101 - d 121 - c 141 - c 161 -c 181 - d
2 - d 22 -c 42 -b 62 - b 82 - c 102 - a 122 - b 142 - a 162 -d 182 - d
3 - b 23 -a 43 -c 63 - b 83 - d 103 - b 123 - b 143 - b 163 -b 183 - c
4 - b 24 -b 44 -a 64 - a 84 - a 104 - b 124 - a 144 - b 164 -b 184 - a
5 - d 25 – b 45 - d 65 - b 85 - b 105 - a 125 - c 145 - d 165 -c 185 - c
6 - a 26 - b 46 -c 66 -b 86 - c 106 -b 126 - d 146 -c 166 - d 186 - c
7 - b 27 - a 47 -b 67 - d 87 - b 107 -a 127 - c 147 - b 167 - c 187 - a
8 - c 28 - d 48 -b 68 - c 88 - a 108 -d 128 - c 148 - a 168 - a 188 - b
9 - d 29 – c 49 - a 69 - d 89 - a 109 - b 129 - b 149 - d 169 - a 189 – c
10 -c 30 - d 50 - d 70 - a 90 - d 110 -c 130 - c 150 - d 170 - c 190 - c
11 -a 31 - a 51 - d 71 - b 91 - a 111 -c 131 -a 151 - b 171 - a 191 - a
12 -c 32 - b 52 - a 72 - b 92 - b 112 -b 132 -b 152 - b 172 - b 192 - b
13 – a 33 - d 53 - b 73 - a 93 - b 113 - a 133 - a 153 - a 173 - a 193-b
14 -d 34 - b 54 - a 74 -c 94 - c 114 -b 134 -d 154 - a 174 - d 194- a
15 -b 35 - b 55 - b 75 -b 95 - b 115 - c 135 -c 155 - b 175 - b 195- c
16 -d 36 – b 56 - d 76 -a 96 - c 116 - d 136 -d 156 - c 176 - a 196- b
17 - a 37 – b 57 - c 77 - d 97 – d 117 - c 137 - d 157 - d 177 - c 197- c
18 -c 38 - d 58 - c 78 -c 98 - c 118 - c 138 - b 158 - c 178 - a
19 -a 39 - b 59 - d 79 -d 99 - c 119 - a 139 - a 159 - a 179 - c
20 -b 40 -d 60 - d 80 -b 100 - a 120 - b 140 - d 160 - d 180 - a

????
زائر


الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل

استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي الرجوع الى أعلى الصفحة


 
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى